Mijn club blinkt uit in jeugdsport 2019

Zwemclub De Beringse Tuimelaars is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Zwembond en werd opgericht op 1 augustus 1986.  Onze clubnaam refereert naar het feit dat in de stichtingsperiode een Tuimelaar (dolfijn) werd geboren in de zoo van Antwerpen.

Onze club heeft het Paco-label (kindvriendelijke club, met een door de Vlaamse Zwemfederatie uitgereikte zilveren kwaliteitslabel), heeft het Panathlon verdrag ondertekend en past het Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) nauwgezet toe.

Bij DBT hebben meerdere topzwemmers gezwommen:
- Basten Caerts (Belgisch Kampioen 2017, Vlaams Kampioen op de 50, 100 en 200m SS en recordhouder op de 50m SS en 200m SS, deelnemer aan de Olympische Spelen in Rio 2016).
- Pieter Timmers, wereldtopper die vice-kampioen werd op de Olympische Spelen in Rio (2016) met een recordtijd van 47.80 op de 100m vrije slag.

Uitslag Clubkampioenschap

Onderaan dit bericht kan u de uitslag van het clubkampioenschap 2021 vinden.
Wij danken u nogmaals voor uw aanwezigheid en het respecteren van de maatregelen waardoor de wedstrijd mogelijk was voor de kinderen!

Clubkampioenschap 2021

Beste zwemmer,

Beste ouder,

Beste sympathisant,