Na selectie op basis van zwemtijden en techniek kan je terechtkomen in de groep pre-competitie (P1 en P2) of competitie (C1, C2, C3, C4, C5 en C6). Deze selectiecriteria zijn vastgelegd in ons intern reglement.

DBT zal, na ontvangst van een medisch attest, een competitievergunning aanvragen bij de Vlaamse Zwemfederatie zodat ook aan wedstrijden kan deelgenomen worden.

DBT neemt deel aan de meeste wedstrijden die in de provincie Limburg georganiseerd worden:
Limburgs B-circuit: wedstrijden waar enkel B-zwemmers aan mogen deelnemen
Limburg Cup: wedstrijden waar alle competitiezwemmers aan mogen deelnemen
Provinciale kampioenschappen: wedstrijden waar alle competitiezwemmers  aan mogen deelnemen
- Gewestelijke wedstrijden (Flanders Swimming Cup, Vlaamse Jeugd): wedstrijden op basis van limiettijden
- Nationale wedstrijden (Belgische Kampioenschappen): wedstrijd op basis van limiettijden

Indien men bepaalde limiettijden zwemt wordt men A-zwemmer.  Alle zwemmers die deze limiettijden niet zwemmen noemt men B-zwemmers. Meer info, data, disciplines e.d. over wedstrijden in Limburg kan je vinden op www.vzfplim.be.
Overzicht van de DBT A-zwemmers.

De uitnodigingen voor deelname aan wedstrijden worden verstuurd via mail. Inschrijven voor die wedstrijden kan door tijdig te antwoorden. De competitietrainers bepalen voor welke disciplines je ingeschreven wordt.  Na de inschrijvingsperiode ontvang je een mail met de nodige inlichtingen over de wedstrijd.

Deelnemen aan Vlaamse of Belgische wedstrijden kan enkel na het behalen van bepaalde limiettijden. Onze competitietrainers zullen zwemmers aanspreken die voldoen voor deelname aan Vlaamse(Jeugd)kampioenschappen, Belgische(Jeugd)kampioenschappen, Vlaams zomercriterium ...
Meer info over deze wedstrijden vind je op www.zwemfed.be (Vlaams niveau), of op www.belswim.be (Belgisch niveau).

De interne kalender en verdeling van de kleedkamers vind je terug op hun respectievelijke pagina's.

Besttijden

Via swimrankings kan je alle tijden van alle zwemmers raadplegen.

www.swimrankings.net

Ga vervolgens naar "Atleten" en zoek de gewenste zwemmer.